(ВІДЕО) У Києві презентували фотопроєкт «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна»

НАЗАД
10 травня 2023 16:43

Сьогодні у Медіацентрі УКРАЇНА – УКРІНФОРМ відбулася презентація фотопроєкту «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна».

Захід був присвячений обговоренню участі прикордонників та прикордонниць у відбитті збройної агресії росії проти України, питань подолання гендерних стереотипів, забезпечення можливостей поєднання службових і сімейних обов’язків у військових і правоохоронних органах.

«Сьогодні маю честь презентувати унікальний фотопроєкт Держприкордонслужби, який не може не зачепити серця мільйонів наших громадян України. У ці важкі, трагічні для України часи, коли наші хлопці і дівчата боронять рідну землю, нам було вкрай важливо підкреслити та висвітлити роль прикордонника та прикордонниці у запеклій боротьбі з ворогом. Дякую усім причетним, хто доклав зусиль до цього фотопроєкту», - сказав Сергій Сердюк, заступник Голови Державної прикордонної служби України, відкриваючи захід.

Фотовиставку приурочено до Дня матері та Дня батька, які традиційно відзначають в Україні.

«Наші фотокартини вже роз’їхалися містами України для того, аби якнайбільше наших громадян побачили ці світлини. 10 чоловіків та 10 жінок військовослужбовців – 20 історій про страх, сум, розпач, нерозуміння, розлуку, але про боротьбу, безмежну любов, вірність і надію. Основною метою було привернути увагу наших громадян, а також міжнародної спільноти до надважливих речей. Основне це, те, що наші хлопці і дівчата руйнують гендерні стереотипи щодо ролі і місця жінки і чоловіка у вихованні дітей і захисті батьківщини», - зазначила Олеся Клименко, помічниця Голови Державної прикордонної служби України з гендерних питань.

«Ця виставка є прикладом візуалізації, де суспільство має побороти ті гендерні стереотипи, які у нас існують. Чоловіки та жінки сьогодні пліч-о-пліч, поряд працюють, боронять нашу країну і наближають нашу перемогу. Надзвичайно важливо в службі, яка відрізняється від цивільного життя, побачити ті відмінності, які існують між чоловіками і жінками і допомогти адаптуватися, розробити відповідні умови, структуру тощо. Я хочу показати, що ті практичні кроки, які на сьогодні здійснені, вони не відірвані і не є самі по собі, а є частиною реалізації Державної гендерної політики, за що дякуємо Державній прикордонній службі, яка є флагманом у цьому», - відмітила Надія Зосім, керівниця апарату урядової уповноваженої з гендерної політики.

Анастасія Ненька керівниця Інформаційно-консультативного жіночого центру подякувала за ідею та зазначила, що «в цій ідеї стільки тепла, стільки всього відкривається у взаємодії з цими історіями, що хочеться, щоб про них дізналося більше людей».

Ця фотовиставка буде представлена у більшості регіонів України. Розпочнеться її експонування 12 травня з міста Хмельницький, де вона буде представлена в обласній філармонії та перед кінотеатром ім. Тараса Шевченка, потім – у Чернівцях, далі поїде у Черкаси й Одесу, згодом відбудеться у Києві.

Фотовиставку підготовлено за сприяння ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр». Ідея створення фотовиставки належить прикордонникам. Фотографинями проєкту були: Олена Ведмідь, Наталія Прокопчук, Маруся Мазур, Дар’я Циркова, Анна Романіка, Анна Горбенко. Дизайнерка – Оксана Щербакова.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси